مسعود فیروزی با بیان اینکه در سال گذشته تعداد ۱۳۵۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی قرار داشتند، گفت: از سال گذشته نسبت به افزایش تعداد خانوادههای تحت پوشش بهزیستی اقدام شد و از ابتدای سال جدید بالغ بر ۵۱۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی قرار گرفتند و مستمریبگیر شدند. بهعبارتی از ابتدای سال ۱۴۰۱ نزدیک بر ۴۰ درصد سهمیه قبلی به زنان سرپرست خانوار شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه بعد از تشکیل پرونده نهایتا یکهفته زمان میبرد تا زن سرپرست خانوار مستمریبگیر شود، گفت: درحال حاضر در خراسان رضوی هیچ زن سرپرست خانوار واجد شرایطی پشت نوبت برقراری مستمری نداریم. تمام زنان سرپرست خانوارتحت پوشش بهزیستی مستمریبگیر هستند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه کدام دسته از زنان سرپرست خانوار جزو گروههای هدف بهزیستی هستند، گفت: زنانی که به علت طلاق، فوت، متواری بودن و ازکارافتادگی همسر بر اثر بیماری صعبالعلاج فاقد سرپرست میباشند میتوانند تحت پوشش بهزیستی قرار بگیرند. البته یکی از الزامات این است که فرد از ناحیه هیچ ارگان دیگری حمایت نشود و در ۶ دهک اول درآمدی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه زنان سرپرست خانوار تاکید بر ارائه خدمات تخصصی به گروه سنی۱۸ تا ۵۰سال است که بتوان آنها را بازتوان کرد. اما در شرایط فعلی حتی دختران ۱۴سالهای نیز هستند که به عنوان زن بیسرپرست تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتهاند. این افراد غالبا طلاق گرفتهاند و از جانب خانواده نیز حمایت نمیشوند. متاسفانه درحالحاضر اکثر زنان به واسطه طلاق تحت پوشش قرار گرفتهاند.
فیروزی درخصوص خدماتی که بهزیستی به زنان سرپرست خانوار ارائه میدهد، گفت: هدف، بازتوانی و توانمندسازی این بانوان میباشد. زمانی که مددجو ضمن استفاده از خدمات روانشناسی و مددکاری، در پروسه بازتوانی با مددکار همکاری نماید، به مرحله بازتوانی اقتصادی، اجتماعی، روانی نیز خواهد رسید.
فیروزی افزود: بههمین منظور خدماتی از جمله دریافت مستمری، کمک هزینه لوازم ضروری، کمک هزینه ودیعه مسکن، درمان، پرداخت هزینه تحصیلی فرزندان، کمک هزینه شهریه دانشجویی، سرمایه کار بلاعوض، وام اشتغال، هزینه آموزش شغلی و... از جمله خدماتی است که به زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی تعلق میگیرد.
نظر شما